четвъртък, 28 април 2011 г.

Светослав Малинов е кандидатът на ДСБ за президент

Демократи за силна България официално номинира Светослав Малинов за свой кандидат на президентските избори.


„Ние не купуваме гласове, не се пазарим, не обещаваме нищо. Ние вярваме на демократичния вот”, отговори председателят на ДСБ Иван Костов на въпросите дали са възможни уговорени мачове, каквито упреци имаше в СДС.

"Г-н Малинов е един от хората, радетели за Синята коалиция, той даде идеята, той уплътни идеята, той работи да има Синя коалиция", каза за избраника на тъмносините лидерът на ДСБ . Костов припомни, че Малинов вече е бил кандидат на коалицията, избран е с нейната листа в Европарламента. По думите на шефа на ДСБ, кандидатът за президент има достатъчно политически опит и силна платформа, която ще развие на 14 май.

На 14 май тъмносините, на заседание на Националното ръководство ще вземат решение за кандидата за президент, а на 15 май – за кмет. Предварителните, отворени избори пък ще се проведат в един ден.

Светослав Малинов е роден през 1968 г. в град Дупница, но израства в Бургас. Завършил е политология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и политически науки в Университета в Йорк (Великобритания). Специализирал е в Норвегия, Италия, САЩ и Великобритания. Доктор на науките и преподавател в Софийския университет. Главен редактор на списание "РАЗУМ". Член на Националното ръководство на ДСБ /2005–2007/. Народен представител в ХL Народно събрание. Владее английски и немски език. Женен, с три деца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар