събота, 30 април 2011 г.

Светослав Малинов: Синята коалиция е алтернатива на ГЕРБ

ГЕРБ се провали в социалната и икономическа политика, както и в борбата с престъпността и точно това е шансът на Синята коалиция - да действа като алтернатива. Това заяви по Дарик радио Светослав Малинов, кандидатът за президент на ДСБ.

"Разбира се, че сме опозиция, но когато си в опозицията, не означава, че не подкрепяш нищо. Ние сме снели доверието от Цветан Цветанов - ако се внесе вот на недоверие за политиката на вътрешната сигурност, предполагам, че Синята коалиция ще гласува против. Ако правителството най-после смело реши казуса 'Белене' - да не се строи, в такъв момент ще подкрепим правителството. АЕЦ 'Белене' е камък за българската икономика за години напред", подчерта Малинов.

"Десницата има опит в предварителни избори, тя има голям успех чрез предварителни избори - например през 1996 г. и тогава десницата имаше проблеми, много по-големи от сегашните. Ние вървим по път, който доведе само до доброто на десницата и на България. Участвал съм в предварителни избори в рамките на ДСБ и знам неща, които не могат да се научат от книгите. Първо, това е най-бързият начин да се осъществи връзка с избирателите. Второ, това е проверка за наличието на общност от десни хора - могат ли те да излязат да участват, да дадат предварително доверие и да се организират. Проверка за това - може ли в крайна сметка самата десница да използва различието в мненията си в името на общата цел. Предварителните избори на десницата, това е проверка за качеството на кандидатите", поясни Малинов. Той посочи, че всеки един глас за кандидатите за Синята коалиция е глас за Синята коалиция. "Ако някой знае кой е по-добрият кандидат - да излезе и да каже. Не се притеснявам, че вотът може да бъде изкривен", категоричен бе Малинов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар